Stoere keuken met karakter

Advertorial Jacob
Keuken eiland verroest staal met bargedeelte
4

De bewoners wilden een keuken met karakter en dat kregen ze ook. Geroest staal, gerookt eikenhout en ter plaatse gestort beton vormen er een bijzondere mix.

Droomkeuken

Het jarendertighuis was iets te krap geworden voor de bewoners en dus besloten ze het uit te breiden met een aanbouw, waarin hun
nieuwe keuken terecht zou komen. De keuken van hun dromen hadden ze eerder al gezien in ons blad. Het bleek om een ontwerp van JACOB te gaan. “Samen met hen hebben we bekeken hoe we de keuken het best in de ruimte konden inpassen.”, vertelt zaakvoerder Jacob Terlouw. Het werd uiteindelijk een volwaardige leefkeuken met een kook- en ziteiland en een lang werk- en spoelgedeelte tegen de wand.

Geroest staal

De absolute blikvangers van deze keuken zijn de gebruikte materialen. Het gerookte eikenhout en het ter plaatse gestorte beton stralen veel karakter uit, maar het meest bijzonder zijn zonder twijfel de kasten. “Daarvoor hebben we staal gebruikt dat twee maanden op onze werkplaats heeft liggen roesten”, aldus Jacob. “Dat hebben we vervolgens behandeld, zodat het niet verder roest en vooral niet afgeeft. Doordat staal altijd op een andere manier roest, zijn er mooie kleurschakeringen ontstaan. Net zoals dat bijvoorbeeld bij eikenhout gebeurt, maar dan met een industrieel karakter.”

Identitykit:

• Kasten: geroest staal, kolomkast in gerookt eikenhout
• Werkblad: ter plaatste gestort beton
• Apparatuur: fornuis, plafondafzuigunit, kokendwaterkraan, magnetron, koelvriescombinatie, vaatwasser
• Ontwerp en uitvoering:
   Jacob
   Kanaalstraat 25a, 7311 ML Apeldoorn (NL)
   +31(0)55 73 70 124
   info@jacobinterior.com
   jacobinterior.com