Rikkoert Juweliers, anderhalve eeuw passie

Advertorial Rikkoert Juweliers
3

Liefde voor sieraden en uurwerken, gecombineerd met vakmanschap en anderhalve eeuw ervaring. Dat is hofleverancier en uniek familiebedrijf Rikkoert Juweliers in Schoonhoven en Lekkerkerk.

In 1876 ging de winkel naast de werkplaats in Schoonhoven open en in 1984 kwam er een vestiging in Lekkerkerk bij. Bezoekers worden er warm verwelkomd met een enorm aanbod aan zilveren en gouden sieraden (nieuw en occasion), antiek zilverwerk, uurwerken en barometers. „De breedste collectie van Nederland”, aldus Ab Rikkoert. Dagelijks houden de medewerkers zich bezig met de verkoop, reparatie en restauratie van sieraden, voorwerpen, klokken, horloges en barometers met maar één doel: „Klanten in alles voorzien, zodat zij de winkels met een glimlach verlaten”, vertelt mede-eigenaar Perry Rikkoert.

Zeer precies maatwerk
Van oudsher vormt het atelier het hart van de onderneming. Daar werken ambachtslieden met allerlei soorten gereedschappen tot op de millimeter nauwkeurig aan bijzondere voorwerpen. Ab Rikkoert: „Onze goud- en zilversmeden maken en repareren sieraden en voorwerpen: zeer precies maatwerk! Ook vermaken ze oude sieraden tot bijzondere, nieuwe sieraden. Naar eigen ontwerp of dat van de klant. Daarnaast verzorgen onze uurwerkenmakers het onderhoud van alle typen horloges, klokken en barometers.” Bijzondere aandacht verdient de collectie trouwringen. „In onze trouwringengalerij kunnen bezoekers meer dan duizend verschillende ringen bekijken en passen. We geven daarbij vakkundig advies.” De afgelopen jaren is er op het gebied van trouwringen heel wat veranderd. Zo zijn er door de verbeterde techniek veel meer modellen beschikbaar gekomen en kunnen klanten meedenken in het ontwerp van hun perfecte ring. Rikkoert heeft bovendien een speciale verzameling aanzoekringen. Ook die is enorm divers op het gebied van materialen en stijlen.

Naast de gevestigde, grote merken biedt Rikkoert een eigen label aan: ”Rikkoert Ringen”. Met meer dan 300 unieke modellen is de variatie binnen die collectie erg groot. Ab Rikkoert: „Het gaat om een uniek prijsconcept: de ringen worden door de fabrikant rechtstreeks aan ons geleverd, zodat we ze tegen aantrekkelijke prijzen kunnen aanbieden. Dat houdt in dat de voordeligste ring gratis is.”


Rikkoert Juweliers
Haven 1-13, Schoonhoven, 0182-382651
Burg. Roosstr. 22, Lekkerkerk, 0180-661490
www.rikkoert.nl
nfo@rikkoert.nl