Kok Salem kookt goed en gezond

Advertorial Salem
Kok Salem kookt goed en gezond

Samen met zijn team elke dag een verse maaltijd bereiden die aansluit bij de gewoontes en wensen van de bewoners; dat is de missie van Salems chef-kok Krijn Westhoeve. „Ik wil iets betekenen voor mijn ouder wordende medemens.”

Samen met 27 collega’s verzorgt Krijn elke dag ontbijt, lunch en avondeten voor de 173 bewoners van Salem. De broodmaaltijden ‘s ochtends en ’s avonds gaan in bulk naar de afdelingen en het warme middageten in porties. Ze worden vers bereid in de eigen keuken met zijn twee steamers, wat uniek is in de zorg!

Krijn: „We maken vijf dagen in de week drie menu’s per dag. Elke dag hebben we een eenpansgerecht op het menu staan en in het weekend is er keuze uit twee menu’s. Verder hebben we een restaurant, waar personeel en gasten een warme maaltijd kunnen gebruiken en broodjes, snackjes, dranken, toetjes en soep kunnen krijgen.”

De gezondheid, kwaliteit en duurzaamheid van de maaltijden staan bij Salem hoog in het vaandel. Krijn: „We vinden het belangrijk om een goede, verantwoorde maaltijd te bereiden en letten daarbij op variatie, gezondheid en kleur. Ook proberen we rekening te houden met diëten en veranderingen. We kopen nauwkeurig in en verwerken restanten zo mogelijk op een ander moment.”

Natuurlijk kunnen de bewoners ook in hun eigen huiskamers koken. Krijn: „We stimuleren dat, want koken is een goede activiteit. We geven tips en doen voor hoe het moet.”

De chef-kok vindt het fijn om ook zelf met bewoners in gesprek over het eten te gaan. „Ik drink soms een kop koffie mee en vraag dan naar het eten en drinken. Bij één persoon kan ik aan de ogen zien of ze lekker gegeten heeft.”

Het mooie van zijn baan zit ‘m volgens Krijn vooral in de diversiteit in het werk en in de contacten met collega’s en bewoners. „Als het team een heerlijke maaltijd heeft gekookt en ik dat terugkrijg van bewoners, ga ik zelf ook met een voldaan gevoel naar huis.”

https://www.salem.nl/