Het eilandgevoel van Goeree-Overflakkee

Advertorial Goeree-Overflakkee
6

Ontspannen en genieten in een groene en natuurlijke omgeving op slechts een half uurtje rijden van Rotterdam en Breda? Wil je heerlijke wandelingen maken, met de auto toeren of een van de uitgestippelde routes fietsen? Dat kan allemaal op het mooie eiland Goeree-Overflakkee.

Voor ieder wat wils
Met het Haringvliet, de Grevelingen en de Noordzee is Goeree-Overflakkee een watersport-eiland pur sang. Je kunt er vele watersporten uitvoeren zoals (kite-)surfen, suppen, kajakken en duiken, kortom te veel om op te noemen. Voor de vissers zijn er ook genoeg mogelijkheden op het eiland. Stap eens op een van de charterboten voor een mooie visdag.

Relaxen op het strand
De brede stranden langs de kustlijn van de Brouwersdam tot en met Ouddorp zorgen in de zomermaanden voor zonaanbidders, wandelaars en sportbeoefenaars (yoga, beachvolleybal, blokarten, vliegeren, paardrijden etc.) uit zowel binnen- als buitenland. Voor een hapje en/of een drankje kun je de vele strandpaviljoens bezoeken die het eiland rijk is. Hoe mooi is het om bij zonsondergang op het strand met een drankje te zitten of van een heerlijk diner te genieten. Op de vele parkeerplaatsen langs de kustlijn kun je zelfs gratis parkeren.

„Flamingo’s in de Grevelingen; een uniek gezicht”

Actief erop uit
Ook kun je met de Waterbus over het Haringvliet varen, een tochtje maken met de fluisterboot, oude zalmschuit of met één van de pontjes mee. Het prachtig ingerichte Streekmuseum in Sommelsdijk (www.streekmuseum.nl) of het RTM Museum (www.rtm-ouddorp.nl) op de Brouwersdam, waar je stoom- en diesellocomotieven, rijtuigen en goederenwagons kan bekijken is beslist de moeite waard om te bezoeken. Dat geldt ook voor de Bunkerroute (www.wo2go.nl/bunkerroute) in het duingebied bij de Punt, deze route (ca. 2,5 kilometer) loopt langs de bunkers die de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog hebben aangelegd.

Klimmen en klauteren
Voor de kinderen is er de Buutenplaats Ooltgensplaat, dit is een mooie ecologische speeltuin aan de Galathese Haven. Hier kunnen kinderen heerlijk spelen en de ouders in het tegenoverliggende paviljoen aan het water een drankje en een hapje nuttigen. In Ouddorp is de speeltuin de Flipjes gevestigd, dit is een buitenspeeltuin voor grote en kleine kinderen. Tijdens de zomermaanden kun je naar de toeristendagen in Ouddorp, de Diekdagen in Middelharnis en nog meer braderieën en activiteiten en evenementen die op het eiland worden georganiseerd.

Duurzame bestemming
Goeree-Overflakkee is samen met Schouwen-Duiveland, Veere en Westvoorne in maart 2018 door de jury van Green Destinations top 100 benoemd tot beste duurzame kustbestemming wereldwijd! Dé beste duurzame kustbestemming wereldwijd is uiteraard een groene, natuurlijke en duurzame bestemming, met ook volop horecagelegenheden en gezellige en authentieke dorpen en stadjes.

Tevens heeft het eiland de QualityCoast Platinum Award ontvangen; hét Europese keurmerk voor duurzame ontwikkeling van kustgemeenten. De blauwe vlaggen bij de jachthavens en de stranden betekenen dat er schoon en veilig (zwem-)water, mooie natuur en een gezond milieu op het eiland aanwezig is.

Blijf je slapen?
Voor een weekend, midweek of langere vakantie kun je terecht bij de vele campings, B&B’s, vakantieparken, beachlodges en hotels, vaak voorzien van het Greenkey-certificaat, verspreid over het gehele eiland.

Meer weten?
Wil je iets leuks ondernemen, op vakantie of een weekendje weg?
Zoek je een woning of een leuke baan op of in de buurt van Goeree-Overflakkee?
Kijk dan op www.goeree-overflakkee.nl, like us op Facebook: Eiland Goeree-Overflakkee of volg ons op twitter en instagram: @EilandGO