Video

examens

Puntuit trapt examenserie 2022 af op Guido de Brès Rotterdam

Traditiegetrouw is RD-jongerenredactie Punuit erbij op de reformatorische middelbare scholen als de eindexamens worden gemaakt.

Bekijk
Pasen

De toekomst staat vast

Heideschapen, herkenbaar aan hun lange staart, weten wel raad met voortwoekerende planten. „De dikste stengels van brandnetel, distel en het giftige berenklauw vreten ze tot de grond toe af”, vertelt de Kootwijkerbroekse schapenboer Gert Bor de zes scholieren van het Van Lodenstein College in Amersfoort tijdens een rondleiding over zijn bedrijf.

Bekijk
Pasen

De kracht van de opstanding

Ze waren nog maar net geboren en werden al verstoten door hun moeder. Het overkwam zo’n tachtig lammetjes van boer Bor uit Kootwijkerbroek. De christelijke schapenboer ontfermt zich over de verschoppelingen, vertelt hij de zes scholieren die op zijn boerderij praten over het wonder van Pasen. Gert Bor voert de dieren, die anders zouden sterven. Eerst met melk, later met vast voedsel.

Bekijk
Pasen

Hoe de dood kan troosten

Het is lente, de vogels fluiten weer. Honderden nieuwe lammetjes blaten in de stal. Met glinsterende ogen toont schapenboer Gert Bor zijn dieren aan zes leerlingen van het Van Lodenstein College. In Kootwijkerbroek wemelt het van nieuw leven, soms van nog maar een paar dagen oud. 

Bekijk
Daniëlle vlogt

Puntuitvlogster Daniëlle aan de slag met voorjaarsschoonmaak

Een getrokken kies, duizenden kraaltjes en een doorgezakte plank in de kledingkast. Daniëlle komt het allemaal tegen tijdens haar voorjaarsschoonmaak.

Bekijk
Daniëlle vlogt

Een onverwachte verrassing voor Daniëlle

Verrast worden door de bewoners van ”de Zesling”, een woonlocatie van Siloah gehandicaptenzorg, gebeurt niet iedere dag. Daniëlle loopt een dagdeel mee met begeleidster Annet.

Bekijk
Daniëlle vlogt

Puntuitvlogster Daniëlle vrijwillig aan de slag

Kerkbodes bezorgen, de auto wassen en het tuinhuisje van oma schoonmaken. Vrijdag en zaterdag is de jaarlijkse landelijke vrijwilligersactie NLdoet.

Bekijk
Daniëlle vlogt

Daniëlle duikt erin: vrijetijdsbesteding in beeld

Hoe besteden wij onze tijd? Wat zegt de Bijbel erover? Hebben christenen eigenlijk vrije tijd? De Puntuitvlogster gaat in de tweede themavlog opnieuw op onderzoek uit.

Bekijk
Daniëlle vlogt

Puntuitvlogster Daniëlle neemt tijd voor dankbaarheid

Het is een chaotische week voor Daniëlle. Op haar stage verloopt alles anders dan gedacht en storm Eunice blaast de pannen van het dak.
 

Bekijk
Daniëlle vlogt

Daniëlle wordt kunstschilderes

Kunnen jullie zien wat het is? We zullen het maar verklappen: Het is een lucht met wolken.

Bekijk