Annemijn en Hannelore wonen in Lienden en zitten allebei op het Van Lodenstein College in Kesteren. Julianne woont in Krimpen aan den IJssel en zit op het Driestar College in Lekkerkerk. Alle drie deden zij dinsdagavond mee aan de Teamsvergadering die Puntuit wekelijks organiseert. 

Annemijn: „Ik vind het niet erg dat de scholen zijn gesloten. We hebben nu alleen online les, waardoor ik ’s middags meer tijd heb om andere leuke dingen te doen. Zoals creatief bezig zijn en vioolspelen. Ook doe ik graag spelletjes. Toen de scholen nog open waren en alle andere activiteiten doorgingen, had ik daar echt geen tijd voor. Doordat ik nu meer tijd heb voor ontspanning, ervaar ik ook minder stress. 

Natuurlijk zou ik mijn klasgenoten liever in het echt zien dan via een scherm. In het echt kun je gezelliger en makkelijker met elkaar praten. Maar dat weegt voor mij niet op tegen de voordelen van online les krijgen.”

Haar zus Hannelore denkt er anders over: „Ik hoop dat de scholen snel weer helemaal opengaan, zodat ik mijn klasgenoten weer kan zien. Bovendien vind ik het fijner als je les krijgt in de klas. Dan kan ik beter onthouden wat de docent aan het vertellen is. 

Ik ben het wel met Annemijn eens dat onlineles ook voordelen heeft. Ik heb daardoor meer vrije tijd en hoef niet elke dag naar school te fietsen.”

 

Mentale gezondheid

Julianne is het eens met Hannelore dat het beter is als de scholen weer helemaal opengaan: „Je hoort dat steeds meer jongeren depressief worden. Bijvoorbeeld door eenzaamheid. Ik denk ook niet dat het goed is voor de ontwikkeling van jongeren dat ze zo veel binnen zitten en niet met hun vrienden kunnen afspreken. Zelf vind ik het ook heel erg leuk om met vriendinnen leuke dingen te gaan doen, dat is nu een stuk lastiger. 

Online de lessen volgen vind ik ook verre van ideaal. Je bent veel sneller afgeleid. Voor je het weet pak ik mijn mobiel en mis ik van alles. Ik heb wel meer waardering gekregen voor de docenten. Zij zien vaak de leerlingen niet eens, omdat de camera uitstaat. Maar ondanks dat zoeken de docenten telkens nieuwe manieren om het ons zo gemakkelijk mogelijk te maken.” 

 

Teamsvergadering Puntuit

Alle drie de dames zijn ook blij met de online-Teamsavondjes die Puntuit op de dinsdagavonden organiseert. Hannelore: „Ik heb nu twee keer meegedaan en het was erg leuk. Mijn vriendinnen heb ik aangeraden om mee te doen. Voor mij is het een soort vervanging van de club. Annemijn vult aan: „Het is goed georganiseerd en je ontmoet telkens weer nieuwe mensen. Een leuke en gezellige invulling van de avond wat mij betreft.” Julianne: „De afgelopen keren heb ik nieuwe contacten gelegd. Daar app ik nu regelmatig mee.” 

 

 

Ruben wint Kahootquiz

Ruben Slingerland (15) uit Bruinisse won dinsdagavond de Kahootquiz die in het teken stond van vakantie. 

 

Waarom heb jij je aangemeld voor de online-Puntuitavond?

„Ik zag een paar weken geleden een oproepje staan voor deze avonden en vorige week had ik voorjaarsvakantie waardoor het me leuk leek om mee te doen. Dinsdagavond deed ik dus voor de tweede keer mee.” 

 

En je won de quiz...

„Ja, ik had dat eigenlijk niet verwacht. De vragen gingen over vakantiebestemmingen en verre culturen. Sommige dingen wist ik wel, maar een aantal quizvragen heb ik op gevoel beantwoord. Uiteindelijk had ik tien van de twaalf vragen goed. Ik ben ook erg benieuwd naar het set Speedminton dat ik heb gewonnen, dat spel kende ik nog niet.” 

 

Heb je zelf wat met het thema vakantie?

„Ja, ik ga graag op vakantie. Je bent dan in een andere omgeving. En je kunt tot rust komen van de dagelijkse bezigheden. Ik kom graag op de Veluwe, maar de Waddeneilanden vind ik ook erg mooi. Als gezin zijn we niet gewend om naar het buitenland op vakantie te gaan, maar dat maakt mij niets uit.”  

 

Doe mee aan de Teamsvergadering en win een Speedmintonset

De komende weken geeft Puntuit op dinsdagavond een Speedmintonset ter waarde van 55 euro weg. Een spel dat je kunt spelen ook als alle coronamaatregelen van kracht zijn. Je speelt het met z’n tweeën tot wel 30 meter van elkaar vandaan.

Wil jij ook zo’n mooi set van Speedminton winnen? Doe mee met het Puntuit Panel op dinsdagavond vanaf 20.00 uur! Ga naar puntuit.nl/contact en vul het formulier in onder vermelding van je naam en leeftijd. Iedereen tussen de 12 en 18 jaar is welkom.