Subthema 'Pasen 2022: leven we in een wereld van crisis of Christus?'

De ene crisis is nog niet voorbij of de volgende dient zich alweer aan. Corona lijkt voorbij, maar nu eist de oorlog in Oekraïne de aandacht op. De generatie die nu opgroeit, zou de eerste zijn sinds de Tweede Wereldoorlog die het slechter gaat hebben dan hun ouders.   Ondertussen wordt het Pasen. Het feest van de opstanding. Van de overwonnen dood. De lente laat zien dat God op aarde nog nieuw leven geeft.   Christelijke jongeren hopen, als het goed is, op een nieuwe toekomst, dat alle dingen nieuw worden.   Puntuit maakt een serie waarin jongeren vertellen over wat ze verwachten van de toekomst. Zien ze ernaar uit dat alle dingen nieuw worden? Hoe leven ze in de tussentijd? En wat heeft de coronacrisis met hen gedaan?

Pasen

De toekomst staat vast

Heideschapen, herkenbaar aan hun lange staart, weten wel raad met voortwoekerende planten. „De dikste stengels van brandnetel, distel en het giftige berenklauw vreten ze tot de grond toe af”, vertelt de Kootwijkerbroekse schapenboer Gert Bor de zes scholieren van het Van Lodenstein College in Amersfoort tijdens een rondleiding over zijn bedrijf.

Lees meer
Pasen

De kracht van de opstanding

Ze waren nog maar net geboren en werden al verstoten door hun moeder. Het overkwam zo’n tachtig lammetjes van boer Bor uit Kootwijkerbroek. De christelijke schapenboer ontfermt zich over de verschoppelingen, vertelt hij de zes scholieren die op zijn boerderij praten over het wonder van Pasen. Gert Bor voert de dieren, die anders zouden sterven. Eerst met melk, later met vast voedsel.

Lees meer
Pasen

Hoe de dood kan troosten

Het is lente, de vogels fluiten weer. Honderden nieuwe lammetjes blaten in de stal. Met glinsterende ogen toont schapenboer Gert Bor zijn dieren aan zes leerlingen van het Van Lodenstein College. In Kootwijkerbroek wemelt het van nieuw leven, soms van nog maar een paar dagen oud. 

Lees meer