Daarover schrijft RTL Nieuws.

Kun jij je voorstellen hoe het is om dag in dag uit gepest te worden? Gewapend met een camera en een selfiestick legde de Engelse Ryan vast hoe zwaar zijn leven is. Doordat hij autistisch is, ervaart hij problemen in de sociale omgang met zijn leeftijdsgenootjes.

Spiegelbeeld
"Zal ik ooit ervaren hoe het is om 's ochtends zonder weerzin op te staan? Niet vandaag, maar misschien morgen" en "Zal ik ooit weten hoe het is om naar mijn eigen spiegelbeeld te kijken en niet weg te moeten kijken, omdat ik me schaam of omdat ik walg van mezelf?" Het zijn een paar van de hartverscheurende vragen die Ryan zichzelf stelt, terwijl hij in tranen op de grond zit. Op een gegeven moment filmt Ryan zelfs een aantal anonieme berichtjes op zijn telefoon, waarin hem gevraagd wordt waarom hij niet gewoon uit het leven stapt.

Ryan's moeder Jo vertelt hoe het pesten al op de basisschool begon: "Zijn eerste school probeerde het pesten aan te pakken, maar zonder succes, dus moest hij naar een nieuwe school. Maar ook daar begon het pesten en moest hij weer weg. Ik kon het nauwelijks verdragen om te zien hoe erg hij aan het pesten onderdoor ging".

Stukken beter
Inmiddels zit Ryan op een school waar hij veel minder gepest wordt. "Ik word af en toe nog wel geplaagd, maar over het algemeen gaat het stukken beter."

Ryan maakte de video voor een Britse stichting die opkomt voor kinderen met autisme.