Bij het lezen van jouw vraag kwam er bij mij een andere vraag op. Hoe moet je als Jood omgaan met Samaritanen? Lees het antwoord in Lukas 10. Dat is ook meteen het antwoord op je vraag. Hij of zij is je naaste. Heel leerzaam en ernstig voor ons is ook wat er staat in vraag 112 van de catechismus. Als je Gods zware toorn op je wilt laden, moet je moslims lichtelijk veroordelen, zijn of haar woorden verdraaien of over hen roddelen. Als je wilt wandelen in de wegen van de Heere moet je zijn goed gerucht bevorderen, daarmee wordt bedoeld: positief over hem praten. Neem het eens voor hem of haar op. Misschien maakt dat je wel kwetsbaar in je vriendengroep. Daarvan moet je niet vreemd opkijken. De Heere dienen is niet altijd gemakkelijk.

Kun je vriend worden van een moslim? Het is een beetje hoe je het woord vriend invult. Natuurlijk kun je er op school of op je werk collegiaal mee samenwerken. Als je dat niet wilt, kun je niet meer in deze wereld leven (1 Kor. 5:10). Maar echte vriendschap: een stuk van je leven met elkaar delen? Dat kan alleen als je een diep verlangen hebt de ander iets mee te geven van de schat die jij hebt: het Woord van God. Als je niet met je vriend kunt praten over de Bijbel, over wat zonde is en over Wie God is, of als je dat verlangen niet hebt, moet je ook geen vriendschap onderhouden met iemand die niet in God gelooft. Want dan gaat die ander jou en je leven beïnvloeden. Lees maar eens wat Paulus hierover zegt in 2 Korinthe 6:14-18.

Ik hoop dat het bij jou anders is. Dat je wel begaan bent met jongeren die de Heere op je weg plaatst. Dat je ernaar verlangt dat de ander, die moslim, de ware God leert kennen, die zo nabij is, barmhartig en genadig. Dat je voor hem bidt, dat je er met hem over praat als dat lukt.

En dan kom ik weer bij jou uit. Ken jij de Heere zelf? Heb je Hem lief? Dan weet je ook wie je zelf bent. Wat er in je hart leeft. Waar de Heere je heeft gevonden: in je opstand en zonde. Je was geen haar beter dan elke jongere die je ontmoet in je omgeving. Als je dat beseft, kun je wel met de ander in gesprek gaan. Als je de Heere nog niet kent, dan begint het antwoord op je vraag met deze woorden: Zoek eerst het Koninkrijk van God!


 

Zit jij ook met een geloofsvraag? Laat het ons weten via info@puntuit.nl of stuur een appje naar 06-20601065.