Er staat in de Bijbel dat wie God vroeg, ijverig zoekt, Hem zeker zal vinden. Wie bidt, zal ontvangen. Jij bidt, je zoekt de Heere al jarenlang, en…? Er gebeurt niets. Je vindt de Heere niet. Dat is vreemd. Nu zijn er twee opties. Wat de Heere zegt, klopt niet. Dat is optie één. De tweede optie is dat je de Heere niet zoekt, ook al lijkt het dat je dat wel doet. 

Stel je voor dat ik een reportage van je leven zou maken. Een documentaire over een jongere die de Heere zoekt. Wanneer zou ik dan moeten komen om foto’s te maken? Bij sommige jongeren moet ik dan aan het eind van de avond komen en een kwartiertje blijven. Ze lezen dan de Bijbel, een dagboekje en bidden. Als ik van al die foto’s een boek zou maken, zou dat er goed uitzien. Zeker als ik daarbij ook nog zou beschrijven wat je bidt, en wat je denkt. Een mooie reportage van een meisje of jongen die de Heere zoekt.

Maar stel je voor dat ik het anders aan zou pakken. Ik zou je een week lang volgen met een videocamera. Wat zou ik dan zien? Stel dat ik ook nog al je gedachten en woorden zou kunnen beschrijven, zou ik dan ook nog een meisje of jongen zien die de Heere zoekt? Overdenk dit eens biddend.

Als je een luxe pen bent kwijtgeraakt, ga je natuurlijk zoeken. Maar je ligt er niet wakker van. Je kunt best verder leven zonder die pen. Maar als je mobieltje weg is? Dan zou je misschien daar wel de hele dag een slecht gevoel van hebben en steeds weer gaan zoeken. Stel dat je broertje of zusje weg is. Je zou niet stoppen voor je hem of haar hebt gevonden.

Zoek je echt de Heere met je hele hart? Hoeveel tijd besteed je aan de Bijbel en hoeveel tijd bijvoorbeeld aan je mobieltje? De Heere wil je echt genadig zijn! Maar Hij wil meer zijn dan een optie, een mogelijkheid om je leven vorm te geven. De Heere Jezus is de enige Weg of Hij is het niet.
Ik mag je nog iets zeggen. Het is niet zo dat de Heere op Zijn troon wacht, en rondkijkt of iemand Hem echt nodig heeft. Hij wil ons zelf hongerig en dorstig maken. Hij doet alles. Die God moet je hebben! Houd aan. Intensiveer je zoeken. Ik laat U niet gaan tenzij U me zegent.


 

Zit jij ook met een geloofsvraag? Laat het ons weten via info@puntuit.nl of stuur een appje naar 06-20601065.