In het kort, wie ben je?

„Ik ben Daniëlle de Waal en ik woon in Ouddorp en ik zit in mijn examenjaar van de mavo. Volgend jaar hoop ik de opleiding onderwijsassistent te gaan volgen op het Hoornbeeck College.”

Je gaat vloggen voor Puntuit, waarom heb je je aangemeld?

„Mijn zus zag jullie oproepje voor nieuw vlogtalent op Instagram voorbijkomen en dacht dat dit wel iets voor mij zou zijn. Vanaf m’n tiende maak ik al video’s tijdens vakanties en andere leuke uitjes. Eerst nog met de camera van m’n vader, later met m’n eigen mobiel. Na de vakantie werden de gemaakte filmpjes vaak weer verwijderd. Een aantal maanden geleden heb ik voor mijn eigen sieradenbedrijfje een eerste vlog opgenomen. Dit nieuwe avontuur komt dus niet helemaal uit de lucht vallen.”

Wat vind je zo leuk aan vloggen?

„Eigenlijk vind ik het gewoon heel leuk om tegen een camera te praten. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar ik vind het fijn om mijn verhaal te vertellen voor de camera. Zo kunnen anderen een stukje van m’n dagelijks leven zien. Dat doe ik nu alleen nog voor familie en vrienden via WhatsApp. Maar als vlogster van Puntuit lijkt het me ook leuk dat anderen mee kunnen kijken. Ik houd erg van op vakantie gaan en geniet van shoppen, kleding en sieraden. Kijkers kunnen mijn vakantie-ervaringen terug gaan zien, of dat ik sieraden aan het maken ben.”

Ben je onzeker over jezelf als je vlogt?

„Bij mijn eerste zelfgemaakte filmpjes vond ik het ongemakkelijk om m’n eigen stem terug te horen. Maar daar ben ik inmiddels aan gewend. Omdat ik mijn video’s altijd zelf monteer, kan ik stukjes die me niet bevallen eruitknippen. Ik voel me daarom niet onzeker over de vlogs. Ik vind het wel spannend dat de redactie nu mijn aangeleverde video’s voor Puntuit gaat bewerken.”

Gaan we een verbeterde versie van jezelf zien?

„Nee, ik ben van mezelf best wel vrolijk en dat wil ik ook graag laten zien aan de kijkers. Stel, ik zou me een dagje wat minder opgewekt voelen, dan zou ik gewoon iets leuks gaan doen zodat ik daar een leuke vlog over kan maken. Ik laat dus de positieve kant van m’n leven zien, geen verbeterde versie. Door de positieve kanten te laten zien, hoop ik ook anderen blij te kunnen maken met mijn vlogs.”

 

Hoe zou je jezelf omschrijven?

„Mijn naam is Gerard Brasser en ik kom uit Rijssen. Ik heb dit jaar de opleiding junior accountmanager afgerond. Ik kan sarcastisch uit de hoek komen en ben, vooral in de ochtend, erg opgewekt. Anderen zeggen vaak dat ik vol energie zit. Verder heb ik last van uitstelgedrag, mede daardoor heb ik ruim een jaar langer gedaan over m’n opleiding. Soms ben ik wat vergeetachtig, zo was ik de afspraak voor dit interview vergeten.”

Waarom heb je je aangemeld als nieuwe vlogger voor Puntuit?

„Het lijkt mij mooi om mijn leven met anderen te delen. Ik ben van nature positief en opgewekt, hopelijk kan ik daardoor ook anderen opvrolijken.”

Ga je alleen de leuke kanten van jezelf laten zien?

„Nee, ik vind het niet erg dat kijkers ook minder positieve dingen van mij kunnen zien. Mocht ik bijvoorbeeld een keer minder fraai op beeld staan, dan knip ik het er niet uit. Iedereen is zoals hij of zij is, en daar moeten anderen het maar mee doen.”

Je vindt het niet ongemakkelijk om jezelf terug te zien in een video?

„Nee hoor, daar heb ik geen last van. Ik heb het ook nooit ongemakkelijk gevonden om m’n eigen stem terug te horen. En anders is een beetje ongemak op zijn tijd ook wel leuk, vind ik.”

Je maakt dus al langer vlogs?

„Als kind bouwde ik mijn kamer om tot studio en presenteerde ik een nieuwsitem over bijvoorbeeld auto’s. Ik maak nu ook nog regelmatig filmpjes voor vrienden die wat verder weg wonen en die ik dus minder vaak ontmoet. Ik vertel hun dan bijvoorbeeld wat ik die dag heb meegemaakt.”

Wat lijkt je leuk aan het maken van vlogs voor Puntuit?

„Andere mensen ontmoeten en hen bevragen over van alles en nog wat. Ik heb het altijd leuk gevonden om nieuwe mensen te leren kennen. Door anderen te spreken, leer je ook de wereld om je heen beter te begrijpen. Het lijkt me leuk om mensen te volgen bij hun werk. Ik zou bijvoorbeeld graag een keer een marktkoopman de hemd van het lijf vragen over zijn werk op de markt en wat daar allemaal bij komt kijken.”