Alvast een paar aanwijzingen voor alarmerend gedrag. Wees op je hoede wanneer je op vakantie bent geweest en je ouders maandenlang lyrisch over het land, de cultuur, het eten en de natuur zijn, of als je ouders steeds naar hetzelfde plekje in hun fantastische land willen gaan en andere vakantieplannen ongehoord van tafel worden geveegd!

Dit zijn namelijk duidelijke symptomen van emigratiekoorts! Onderschat het niet want het lijkt op verliefdheid. De liefde wint het van het gezond verstand. Wanneer je ouders in dit stadium verkeren, wordt elke normale schnitzel héérlijk, een simpele berg wordt fabelachtig en elke vriendelijke groet van de kassamedewerker laat zien wat een bijzondere bevolking er in dit land woont. Als de zon normaal over het randje zakt is het ontroerend en ga zo maar door.

Een ander veelvoorkomend kenmerk is het uitvergroten van de kleine ergernissen in eigen land. Als de files nergens langer zijn dan hier, het weer alleen maar regen blijkt te zijn en de samenleving steeds harder wordt dan weet je inmiddels wel hoe laat het is.  Ga je koffers maar vast pakken en zeg je vrienden maar gedag want het is slechts een kwestie van tijd.

Precies zo ging dat bij ons. Onze woning werd verkocht, ver weg werd een huis gekocht, onze inboedel werd in dozen gepakt, de familie werd snikkend vaarwel gezegd en we stapten de auto in. De komende tijd hoop ik een beschrijving te geven hoe dit bij ons in zijn werk ging, en misschien ga je bepaald gedrag herkennen en weet je hoe de vlag ervoor staat!