Twee jonge christelijke vrouwen vermoord in Pakistan

In Makhan Colony, een plaats in de buurt van de Pakistaanse stad Lahore, zijn eind vorig jaar twee christelijke vrouwen vermoord. Het gaat om de zussen Abida (26) en Sajida (28).

Verschillende bronnen, waaronder de organisatie CLAAS-UK, melden dat de zussen meermalen zouden hebben geweigerd om zich te bekeren tot de islam. De politie heeft twee islamitische mannen gearresteerd die ervan worden verdacht de vrouwen te hebben vastgebonden en gewurgd. Een van de daders zou inmiddels zijn ontsnapt; van hem ontbreekt ieder spoor.

Volgens Mushtaq Masih, de echtgenote van Sajida, zijn beide vrouwen op 26 november niet thuisgekomen nadat ze boodschappen gingen doen. De zussen hadden voor die tijd al aangegeven dat ze meermalen te maken hadden gekregen met ongewenste intimiteiten en door hun collega’s werden gevraagd om zich te bekeren tot de islam.

We vragen u enkel voor persoonlijk gebruik onze content te kopiëren. Het delen van deze content met anderen is niet toegestaan © Reformatorisch Dagblad 2023.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl.