Kerk & religie

Rabbijn: Kweekvlees koosjer voor joden

AMERSDFOORT. Vlees dat in het laboratorium gekweekt wordt, kan voor joden koosjer zijn. Dat zegt rabbijn Lody van de Kamp zaterdag in het Nederlands Dagblad.

10 August 2013 10:34Gewijzigd op 15 November 2020 05:13
Foto EPA
Foto EPA

Het eten van varkensvlees kan zelfs in de toekomst tot de mogelijkheden behoren.

Joden mogen geen vlees eten dat niet ritueel geslacht is. Kweekvlees wordt echter niet geslacht, maar opgekweekt met stamcellen van donordieren. Zolang de oorspronkelijke koe koosjer geslacht is, is dat geen probleem.

Ook kweekvlees dat in de toekomst van stamcellen van levende koeien komt, is in principe koosjer. Mocht in de nog verdere toekomst kweekvlees niet meer van stamcellen komen, maar bijvoorbeeld nagebouwd worden op basis van het DNA van een dier, dan mogen joden in theorie zelfs ‘vlees’ van een varken eten, ook al geldt dat dier nu als onrein.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer