Kersverse sterrenchef blij met bevestiging
AMSTERDAM (ANP) – Onder de negen restaurants die dinsdag één Michelinster kregen, is ook (hoe toepasselijk) One in Roermond. Chef Edwin Soumang en zijn team vierden dat maar gelijk met champagne. „Toen we het vanochtend hoorden, was het meteen feest.”
Soumang vermoedt dat het de komende tijd nog drukker gaat worden in zijn restaurant. „We hebben al een erg goed jaar achter de rug, maar we zullen nu wel een tandje moeten bijzetten. Zo’n ster betekent landelijke bekendheid. Bovendien is het een bevestiging van mensen die er verstand van hebben dat we goed bezig zijn en dat alle inzet niet voor niets is.”
Of de erkenning een extra druk betekent voor One, waagt Soumang te betwijfelen. „We doen gewoon wat we doen en daar gaan we mee door. We willen dat onze gasten tevreden naar huis gaan. Als er iets fout gaat, dan zijn we boos op onszelf en doen we het de volgende dag beter. Daar verandert zo’n ster niet veel aan.”