Gezondheid

Espresso en cholesterol

Espresso en cafetièrekoffie (gezet in een glas met kokend water en een zuiger) bevatten twee stoffen die bij langdurige consumptie bijdragen aan een stijging van het cholesterolgehalte.

12 November 2010 15:56Gewijzigd op 14 November 2020 12:30
Foto Studiopress
Foto Studiopress

Dr. Saskia van Cruchten wijst in haar onlangs verschenen proefschrift echter ook op een andere kant. Het gaat om de stoffen cafestol en kahweol. Als koffie wordt gezet met behulp van een papieren filter blijven ze achter in het filter. Op verhoging van het cholesterolgehalte zit niemand te wachten, gezien de link met hart- en vaatziekten. Van Cruchten toont echter aan dat cafestol via omzetting in de lever ook een antikankerwerking heeft. Wie af en toe een espres­sootje pakt, hoeft zich dus niet schuldig te voelen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer