Economie

Minder ongezonde vetten in snacks en brood

DEN HAAG (ANP) - In brood, banket en snacks zitten steeds minder ongezonde vetten. Gezondere vloeibare vetten worden steeds meer gebruikt voor bakken en braden.

24 January 2008 08:49Gewijzigd op 14 November 2020 05:29
Bij het frituren van snacks worden steeds minder transvetzuren gebruikt. Foto ANP
Bij het frituren van snacks worden steeds minder transvetzuren gebruikt. Foto ANP

Dat blijkt uit een overzicht over 2007 dat de Taskforce Verantwoorde Vetzuursamenstelling woensdag publiceerde.De voedingsindustrie is bezig met het terugdringen van verzadigde vetzuren en transvetzuren, omdat deze slecht zijn voor hart en bloedvaten. In biscuit, cakedeeg, korstdeeg, wafels en zandgebak zaten vorig jaar minder verzadigde vetzuren. Transvetzuren zaten al niet zo veel in deze voedingsmiddelen.

Bij het frituren van snacks worden steeds minder transvetzuren en verzadigde vetzuren gebruikt. Voorgebakken aardappels bevatten vorig jaar minder verzadigd vet. Het gehalte transvet bleef gelijk, maar dat was al vrij laag.

De dalende aandelen van ongezonde vetten passen in een trend die al enige jaren geleden werd ingezet.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer