Kerk & religie

Pee Koelewijn in Bunschoten begraven

„Eigenlijk had Pee niet in Holland maar in Jeruzalem moeten worden begraven, om te wachten op de dag van de wederopstanding”, zei Zvi Raviv vrijdag in zijn toespraak na de dienst van Woord en gebed ter gelegenheid van de begrafenis van P. Koelewijn in de Bunschotense Westerkerk.

Kerkredactie
13 September 2002 18:24Gewijzigd op 13 November 2020 23:48

Raviv, die ook een brief voorlas van burgemeester Olmert van Jeruzalem, was een van de zes mensen die een kort woord spraken. Anderen waren K. van Oordt, oprichter van Christenen voor Israël (CvI); ds. J. de Vreugd, voorzitter van de Nederlandse afdeling van CvI; Benny Elon, oud-minister van Toerisme en lid van de Knesset -„Pee betekent in het Hebreeuws mond. En we hebben die mond zo nodig. Een mond die iedereen uitlegt hoe je de krant op de juiste wijze moet lezen: in het licht van de Bijbel”-; Alan Freeman van Jerusalem Foundation en de Nederlands-Israëlische schrijfster Wiesje de Lange.

Ds. W. J. J. Glashouwer, internationaal voorzitter van CvI, leidde de dienst. „Meer dan 25 jaar was Pee mijn persoonlijke vriend. We begrepen elkaar blindelings.” De predikant typeerde Koelewijn als „een strijder voor de Heere en voor Israël. En hij heeft de goede strijd gestreden.”

Koelewijns dochter Franciska sprak een ”Ter Nagedachtenis” uit. „Mama zei: Pee ging een paar weken geleden nog naar Israël om er Joodse slachtoffers te troosten. Nu komt Israël hierheen om ons te troosten. Innig bedankt, allemaal.”

De begrafenis had plaats in besloten kring.

Pee Koelewijn werd 62 jaar.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer