Kerk & religie

CHE sluit convenant met uitgever Studiebijbel

EDE - De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en het Centrum voor Bijbelonderzoek (CvB) in Veenendaal hebben dinsdag in Ede een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De organisaties willen zich onder andere richten op de verspreiding van de Studiebijbel, een initiatief van het CvB, en op onlineonderwijs op het gebied van Bijbelwetenschappen.

Kerkredactie
19 June 2007 10:58Gewijzigd op 14 November 2020 04:51

De ondertekening had plaats door dr. C. P. Boele en drs. L. van Hoorn (CHE) en ds. J. C. Bette en drs. G. van den Brink (CvB). De CHE en het CvB hebben al jaren veel contact met elkaar vanwege auteurs bij het CvB die tevens als docent aan de CHE verbonden zijn, zoals dr. M. J. Paul, drs. M. Rotman en drs. C. C. Stavleu.De twee organisaties denken op zowel inhoudelijk als op ict-gebied iets voor elkaar te kunnen betekenen. Het CvB, dat onder meer de Studiebijbel uitgeeft (een zeventiendelige commentaarserie op het Nieuwe Testament en een tiendelige op het Oude Testament), ontwikkelt materiaal dat gebruikt kan worden door hbo-studenten theologie. De CHE is vooral ook geïnteresseerd in de digitale producten van het CvB die een bijdrage kunnen leveren aan de digitale NET-opleiding die ontwikkeld wordt.

Volgens Van den Brink, bestuurslid van het CvB, is de dinsdag gesloten overeenkomst een formalisering van de bestaande relatie. „Maar ook inhoudelijk biedt het convenant het CvB de kans om mee te liften met een reus als de CHE. Veel van het materiaal van de Studiebijbel wordt gebruikt door CHE-studenten. De CHE is vooral ook geïnteresseerd in het onlineonderwijs.”

Het CvB gaat zich ook richten op verspreiding van zijn materiaal in het buitenland. Van den Brink denkt vooral aan landen in de Derde Wereld. Verder zullen het CvB en de CHE gezamenlijk congressen en fora opzetten die gericht zijn op thema’s in de Bijbelwetenschap vanuit een orthodox perspectief.

De serie Studiebijbelcommentaren, waaraan auteurs met een evangelische en reformatorische achtergrond samenwerken, verschijnt sinds 1986. Het Nieuwe Testament verscheen in zeventien delen, waarop 5000 abonnees inschreven. Van het Oude Testament zijn tot nu toe drie van de tien delen verschenen (de Bijbelboeken Genesis tot en met 1 Samuël) en deze serie heeft momenteel 2400 abonnees. Elk najaar verschijnt er een nieuw deel.

Sinds het begin van het project zijn er meer dan 90.000 boeken verkocht. In 2003 verscheen het Nieuwe Testament in een digitale editie en het komend najaar komt het CvB met een digitale uitgave, waaraan ook de uitgekomen delen van het Oude Testament zijn toegevoegd.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer