Kerk & religie

Stichting verkent alternatief kerktelefoon

Een nieuwe stichting Intermediair Kerkomroep Nederland gaat zich bezighouden met onderzoek van betaalbare en breed toegankelijke alternatieven voor de kerktelefoon, zoals het uitzenden van diensten via internet of kabel.

Van onze kerkredactie
17 October 2001 16:27Gewijzigd op 13 November 2020 23:14

Met het oprichten van de stichting is voldaan aan een voorwaarde die staatssecretaris De Vries (Verkeer en Waterstaat) heeft gesteld aan het verlenen van subsidie voor de genoemde alternatieven.

In Nederland maken zo’n 80.000 mensen –vooral ouderen– gebruik van de kerktelefoon. Tot 2000 berekende KPN Telekom hiervoor een laag tarief, maar werd door toezichthouder OPTA gedwongen dit bedrag sterk te verhogen. Nadat een kamermeerderheid had uitgesproken dat er gezocht moest worden naar een betaalbaar alternatief, zegde staatssecretaris De Vries toe daarvoor de mogelijkheden te willen onderzoeken. Zij stelde daarbij wel als voorwaarde dat de kerken een stichting oprichten, die namens de kerken als gesprekspartner kan dienen.

Het bestuur van de stichting zal bestaan uit acht personen, die worden voorgedragen door de Landelijke Organisatie Kerktelefoon (LOK) en de Commissie Kerkelijke Gebouwen (CIO–K) die voor de aangesloten kerkgenootschappen de belangen behartigt met betrekking tot de kerkelijke gebouwen. De kerktelefoon valt hier ook onder. Het CIO–K is onderdeel van het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO), een samenwerkingsverband van 22 kerkgenootschappen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer