Nieuwbouwhuis
Niels en Nellena gemotiveerd bij bouw huis omdat ze voor hun eigen toekomst bezig zijn

Niels (25) en Nellena (21) Klop-Oomen uit Nederhemert wonen ruim een halfjaar in hun zelfgebouwde huis. Maar bij de bouw ging niet alles van een leien dakje.

Redactie Achterkrant
Nellena en Niels Klop voor hun zelfgebouwde huis in Nederhemert.
Tussen de vergunningaanvraag en de bouw zat bijna drie jaar. beeld RD, Anton Dommerholt
Nellena en Niels Klop voor hun zelfgebouwde huis in Nederhemert. Tussen de vergunningaanvraag en de bouw zat bijna drie jaar. beeld RD, Anton Dommerholt

Het begon allemaal in november 2020. Niels en Nellena, toen nog niet getrouwd, bedachten een ontwerp en lieten dat tekenen. Vanwege obstakels bij de vergunningaanvraag duurde het 25 weken voor de bouw kon beginnen.

Toen het eenmaal zo ver was, duurde het nog twee jaar voor het huis af was. Al het werk gebeurde in avonduren, op zaterdagen en tijdens vakanties.

Gedurende de bouw liep niet alles vlot. Niels en Nellena liepen bijvoorbeeld aan tegen prijsstijgingen en lange levertijden.

Maar het bouwen bestond niet uit alleen maar kommer en kwel. Een huis eigenhandig neerzetten: dat was al lange tijd een droom van Niels. Dat motiveerde het stel. Bovendien hadden de twee veel profijt van Niels’ werk bij een lokaal bouwbedrijf. Van zijn werkgever mocht de twintiger gebruikmaken van machines. Ook kregen Niels en Nellena hulp van familie, vrienden en bekenden.

De familie Klop woont sinds hun trouwen, in september 2023, in hun eigen huis. „We hebben ervan genoten om met onze eigen woning bezig te zijn. Alles wat je doet, is voor je eigen toekomst. Daarom ben je soms net wat secuurder. Daar plukken we nu de vruchten van.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer