Buitenland
Doden door Russische aanvallen op Oost-Oekraïense steden

Door Russische aanvallen op steden in het oosten van Oekraïne zijn zaterdag zeker drie mensen om het leven gekomen, melden de Oekraïense autoriteiten. Onder meer twee steden dicht bij de frontlinie in de oostelijke regio Donetsk - Kramatorsk en Slovjansk - kwamen onder vuur te liggen.

ANP

Het stadsbestuur van Kramatorsk zei op Telegram dat een raket een deel van de stad had getroffen, waardoor zeker twee mensen om het leven kwamen. Volgens gouverneur Vadym Filasjkin van de Donetskregio gaat het om een vrouw uit 1977 en een 23-jarige man. Reddingswerkers waren het puin aan het uitkammen, op zoek naar een derde persoon die vermoedelijk onder het puin vastzat.

Kramatorsk ligt ongeveer 20 kilometer van de frontlinie in Oost-Oekraïne. In de stad vinden regelmatig dodelijke aanvallen plaats, sinds de Russische inval bijna twee jaar geleden. Door een raketaanval op het treinstation van de stad kwamen in april 2022 63 mensen om.

Russische granaten troffen zaterdag ook een school in de nabijgelegen stad Slovjansk. Ook hier waren reddingsteams op zoek naar zeker één persoon die nog vastzat onder het puin.

Verder naar het noorden in de stad Kupiansk werd één persoon gedood toen een huis werd getroffen door Russische granaten, meldde de gouverneur van de regio Charkiv.

Persbureau Reuters kon de berichten niet onafhankelijk verifiëren, maar ze vonden plaats in gebieden waar regelmatig Russische aanvallen plaatsvinden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer