Kerk & religie
Amerikaanse kerk roept president Biden op tot bekering inzake gendervraagstuk

De Presbyterian Church in America (PCA) heeft zondag een brief gestuurd aan president Biden en het Congres met het verzoek „zich te bekeren van de zonde” van het meewerken aan geslachtverandering bij kinderen.

De Bethel Presbyterian Church, een gemeente van de Presbyterian Church of America, in Clover, South Carolina. beeld Wikimedia, Bill Fitzpatrick
De Bethel Presbyterian Church, een gemeente van de Presbyterian Church of America, in Clover, South Carolina. beeld Wikimedia, Bill Fitzpatrick

In een toelichting op het „nederig verzoek” zegt de woordvoerder van de PCA dat het belangrijker is dan ooit om kinderen te beschermen tegen schade die voortkomt uit het afwijzen van biologisch geslacht. „God schiep de mens, mannelijk en vrouwelijk. Personen die proberen hun biologische geslacht te veranderen, proberen het onmogelijke.”

Volgens de briefschrijvers zijn behandelingen en operaties met als doel het geslacht te veranderen geen oplossing voor de worsteling van jongeren met hun identiteit. „Ze veroorzaken juist veel meer dat deze kinderen psychisch en lichamelijk lijden.” In haar brief onderbouwt de PCA-commissie deze stelling met het noemen van een reeks aan ziekten die het gevolg kunnen zijn van geslachtsveranderende behandelingen.

De commissie erkent de „complexiteit van het gendervraagstuk”, maar baseert haar oproep op de Bijbelse waarheid dat alle mensen naar Gods beeld zijn geschapen. „De christelijke kerk heeft altijd bevestigd dat de waarde van het menselijk lichaam voortkomt uit de schepping door God en dat chirurgische ingrepen om het geslacht van een kind te veranderen daar lijnrecht tegenin gaan.”

De PCA is, op de Presbyterian Church na, de grootste presbyteriaanse kerk in de Verenigde Staten en telt ruim 350.000 leden. Anders dan de Presbyterian Church wil de PCA trouw zijn aan Bijbel en belijdenis. In de Amerikaanse media wordt deze kerk vaak omschreven als „uiterst conservatief”.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer