Binnenland
Tekeningen van zeldzame planten en dieren in bushokjes Overijssel

Basisschoolleerlingen uit Overijssel kunnen over een paar weken in bushokjes hun tekeningen op groot formaat terugzien. De provincie heeft scholieren gevraagd om tekeningen te maken van zeldzame planten- en diersoorten die in Overijssel leven, ook om zo de bekendheid van deze soorten te vergroten. Het gaat om planten en dieren met bijzondere namen als de groene glazenmaker, franjestaart, kommavlinder en klein wintergroen.

ANP

„Sommige planten en dieren in Overijssel verdienen extra aandacht, omdat ze zeldzaam zijn of vooral in Overijssel voorkomen”, zegt Gert Harm ten Bolscher, de gedeputeerde Landbouw en Bestuur. „De provincie wil deze zeldzame soorten graag in Overijssel houden. Als je ze niet kent wordt dat lastig, want onbekend maakt soms onbemind. De eerste stap is de bekendheid van deze soorten vergroten. Zodat Overijsselaars een aantal van hen bij naam leert kennen.”

De provincie begint daarom de campagne Ongekend Natuurtalent. Van alle tekeningen die de kinderen maken, worden er een paar uitgekozen die tussen 19 juni en 9 juli op groot formaat in bushokjes in Overijssel komen te hangen. De provincie zegt dat in Overijssel 114 planten- en diersoorten zijn die extra bescherming en versterking van hun leefgebied nodig hebben.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer