Netanjahoe ontkent opdracht Har Homa
De Israëlische premier Netanjahoe ontkent categorisch opdracht te hebben gegeven voor de onmiddellijke bouw van de joodse kolonie Har Homa in Oost-Jeruzalem. Dit deelde zijn woordvoerder gisteren mee.
Spanje vraagt om uitlevering Pinochet
De Spaanse regering heeft onderzoeksrechter Garzón gisteren groen licht gegeven om bij Londen een uitleveringsverzoek in te dienen voor de Chileense ex-dictator Pinochet.
VS bereiden zich voor op
militaire actie tegen Irak

Het Amerikaanse ministerie van defensie bereidt militaire actie tegen Irak voor. Mochten president Clinton en zijn topadviseurs daartoe besluiten, „dan kunnen wij vrijwel onmiddellijk in actie komen”, aldus een zegsman binnen het Pentagon.
Boek over Dutroux
moet uit de handel

De rechter in Antwerpen heeft gisteren beslist dat het boek “De zaak Marc Dutroux” van de Nederlandse journalist Knoop uit de handel moet. De ouders van de Dutroux-slachtoffertjes Julie en Mélissa hadden een kort geding aangespannen.
„ANC voert ongewild racisme opnieuw in”
Lang zijn zwarten in Zuid-Afrika gediscrimineerd. Met het aan de macht komen van het ANC zou worden gestreefd naar een non-raciale samenleving. Onlangs introduceerde het ANC echter de wet van gelijke indiensttreding. Rechtstellende actie vindt de een, racisme denkt de ander.
Bezuinigen met de ogen dicht
Elk Europees land dat de defensiebegroting onder druk zet, moet weten dat zijn belangen in breder verband zijn ingebed. Beleidsmakers zouden verder moeten kijken dan de kaasschaaf. Gisteren was er in Groningen een debat over de toekomst van het Nederlandse defensiebeleid.
Verspreiding aids in China
neemt alarmerend toe

Er zullen, als de huidige groei doorzet, in het jaar 2000 één miljoen hiv-positieven in China zijn.
Rwanda geeft betrokkenheid
bij oorlog Congo toe

De Rwandese sterke man Kagame geeft toe dat zijn troepen meevechten aan de zijde van de Congolese rebellen.