Podcast Op weg naar het Witte Huis
Biden focust op zijn verkiezingscampagne: binnenlandse politiek krijgt prioriteit

Recent werd een Oekraïnetop georganiseerd waar de vicepresident van de Verenigde Staten aanwezig was en niet president Biden zelf. Volgens Richard Donk laat dit zien dat de aandacht van de president zich meer richt op binnenlandse thema’s die het goed doen bij de verkiezingen, zoals het tegengaan van de immigratiestroom vanuit Latijns-Amerika.

Redactie Podcast
beeld RD
beeld RD

Donald Trump wilde een groot hek bouwen tussen de Verenigde Staten en Mexico om de instroom van immigranten tegen te gaan. Onlangs heeft Biden de grenzen naar Mexico gesloten. Richard: „Je kunt dit zien als een poging van Biden om op dit dossier de Republikeinen de wind uit de zeilen te nemen. Kijk, ook ik durf en ben in staat om zulke verregaande maatregelen te nemen.”

Biden zal zich wel moeten blijven bemoeien met de grote gebeurtenissen in deze wereld, zoals de oorlog in Oekraïne en die tussen Israël en Hamas. Deze oorlogen, maar ook het thema immigratie, zullen volgende week in het eerste verkiezingsdebat tussen Biden en Trump zeker aan de orde komen. De Democraten leven angstvallig toe naar dit debat. Wat als Biden dan een ‘bevriesmoment’ krijgt, zoals hem de laatste tijd vaker is overkomen?

In de podcast Op weg naar het Witte Huis bespreekt Richard Donk het Amerikaanse voorstel voor een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas, Trump die als het om dit voorstel gaat zich opvallend stil houdt en de binnenlandse thema’s die van Biden nu meer aandacht krijgen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer