Binnenland
KRO-NCRV stopt per direct met berichtendienst X

Omroep KRO-NCRV stopt per direct met socialmediaplatform X. Aanleiding zijn de „aanhoudende, veelal anonieme, haatdragende en ronduit racistische uitingen die op X worden gedaan”, maakte de omroep maandag bekend.

ANP

„X is in mijn ogen meer en meer verworden tot een maatschappijontwrichtend platform”, zegt directievoorzitter Peter Kuipers over het besluit. Als voorbeeld wordt afgelopen week aangehaald, toen Akwasi van Omroep Zwart kandidaat was in het programma De slimste mens. „Elke avond was #Akwasi trending op X door alle racistische en negatieve posts. Wij staan als KRO-NCRV voor een samenleving waarin we in harmonie samenleven, een verbonden samenleving. Een socialmediakanaal dat aan zijn gebruikers alle ruimte lijkt te geven aan polarisatie en racisme past daar niet meer bij.” Kuipers hoopt dat andere omroepen en mediabedrijven ook de stap zetten om X niet meer te gebruiken.

KRO-NCRV en de programma’s blijven wel actief op andere socialemediakanalen als Instagram, Facebook, TikTok, Threads, LinkedIn en YouTube.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer