BuitenlandTornado VS
Gezin tientallen meters meegesleurd door tornado: „God spaarde onze baby”

Alles is de 22-jarige Amerikaanse moeder Sydney Moore door een tornado kwijtgeraakt. Toch is ze God heel dankbaar. Want haar vier maanden oude zoontje is levend gevonden in de kruin van een boom.

Het gezin werd opgezogen door de storm die snelheden van 240 kilometer per uur haalde. Foto ter illustratie. beeld EPA, Rick Musacchio
Het gezin werd opgezogen door de storm die snelheden van 240 kilometer per uur haalde. Foto ter illustratie. beeld EPA, Rick Musacchio

Sydney Moore en haar vriend Aramis uit Clarksville in de Amerikaanse staat Tennessee zaten op 9 december in hun woning, een stacaravan, rustig te eten toen ze werden overvallen door een tornado. De weerswaarschuwing hadden ze niet gehoord.

Voordat ze er goed erg in hadden stonden de wanden hevig te schudden en sloeg de storm een gat in de caravan. Het gezin werd opgezogen door de storm die snelheden van 240 kilometer per uur haalde. Sidney Moore slaagde er nog in haar eenjarige zoontje Princeton vast te pakken. Haar vriend Aramis probeerde de vier maanden oude Lord uit zijn wiegje te grijpen. Tevergeefs.

De storm nam de gezinsleden mee in de lucht. Tientallen meters verderop werden ze neergesmeten. Moeder Sydney en haar zoontje kwamen terecht onder een stuk puin. Het lukte haar om zichzelf en haar kind te bevrijden. Even later vond ze haar vriend. Hij had alleen een gebroken sleutelbeen.

Hun baby konden ze echter niet vinden. Sydney: „Ik weet nog dat ik vroeg: „Waar is mijn baby?!” De vader van het kind zei dat hij het niet wist. Na het nodige zoeken vonden ze hem in de kruin van een boom. Hij [Aramis] vond hem liggend in een boom, alsof iemand hem in daar had neergelegd." De baby was nagenoeg ongedeerd. Het jongentje had alleen een snee aan de zijkant van zijn gezicht.

Sydney Moore noemt het sparen van haar kind “een wonder van God.” “Hij alleen kan dit hebben gedaan,” zei de vrouw maandag bij de zender WZTV.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer