Dit artikel is partnercontent.

partnercontent

Ik red het niet alleen

We hebben allemaal onze eigen omstandigheden. Er kunnen perioden van vreugde zijn. Maar we kennen ook allemaal tijden van zorg en verdriet. Of het gaat om het overlijden van iemand, een stuk gelopen relatie, het verliezen van een baan, zorgen om gezondheid of rondom de verwachtingen voor de toekomst. ‘En het uitnemendste van die is moeite en verdriet’, staat er in Psalm 90. Wat kan er ook in jouw leven een moeite en verdriet zijn.

Maar… hoe ga je om met deze pijn, met dit verdriet? Hoe blijf je staande te midden van alle druk die je ervaart? Hoe ga je om met die verslaving? Hoe kijk je naar jezelf? Hoe verwerk je de rouw die er in je leven is gekomen?

Over deze vragen vind je veel informatie op de website van het Adviesplein: www.gemeenteengezin.nl.

14 January 2020 11:36
Gemeente en Gezin
Gemeente en Gezin

Depressie/burn-out

Wat kun je in een donkere tunnel leven, zonder een uitweg te zien. Het is niet zomaar een dipje dat wel weer over gaat. Alles van het leven kost je zoveel moeite en energie. Hoe ga je om met deze klachten? Neem deze klachten in ieder geval serieus en doe er iets mee. Op de site lees je meer over dit onderwerp en over de hulp die beschikbaar is.

Psychische problemen

Of het om jezelf gaat of om iemand uit je omgeving: psychische ziekten hebben een grote impact op je persoonlijk leven. Er is een grote diversiteit aan psychische problemen: angstklachten, dwanggedachten, negatieve stemmingen, aandachtsproblemen, negatieve stemmingen en nog veel meer. Op de website vind je links naar organisaties die je verder kunnen helpen.

Rouw

Rouw is het antwoord dat je geeft op het verlies van je dierbare. Het verlies van dierbaren is een diepingrijpende gebeurtenis in ons leven. Hierin komen veel emoties samen. Ieder verwerkt rouw op zijn eigen manier. Dit heeft te maken met je eigen persoonlijkheid, met de omstandigheden, maar ook met de relatie die je tot de overledene had. Zowel voor rouw bij kinderen, als voor rouw bij volwassenen is veel informatie op de website te vinden.

Beperking

Er zijn veel vormen en oorzaken van beperkingen waarmee jij misschien te leven hebt. Vooral het contact met lotgenoten kan zo fijn zijn, omdat je elkaar écht begrijpt. Je vindt herkenning bij elkaar, je ervaart sommige dingen hetzelfde. Het is goed om dit met elkaar te kunnen delen. Op de website vind je informatie over contactgroepen, voor zowel jongeren als volwassenen.

Identiteit

Wie ben ik? En ben ik wel de moeite waard? Wie heeft mij nodig? Waarom ben ik op deze wereld? Allemaal vragen die jou kunnen bezig houden. Het zijn allemaal vragen die te maken hebben met jouw zelfbeeld. Veel jongeren/ouderen worstelen met deze vragen. Wat zegt de Bijbel eigenlijk over zelfvertrouwen? Wat kan ik zelf doen om meer zelfvertrouwen te krijgen? Lees er meer over op de website.

Verslavingen

Heeft een verslaving jou in zijn greep? Ben je afhankelijk (geworden) van bepaalde middelen of gewoontes? Het is heel wat om toe te geven dat je niet meer zonder bepaalde dingen kan, dat je zelf niet meer de baas bent over het gebruik van middelen of gewoontes. Je hele leven wordt er door beïnvloed. Er is recent een onderzoek gedaan naar verslaving in onze gemeenten. Op de website lees je meer over (hulp bij) verslaving en over het onderzoek.

Het Adviesplein

Het adviesplein is een samenwerking tussen verschillende organisaties. KGJO, JBGG, Helpende Handen en De Vluchtheuvel hebben hierin krachten gebundeld. Door krachten te bundelen willen we u nog beter van dienst zijn. Door middel van willen we het aanbod van de verschillende organisaties onder uw aandacht brengen.

Dit artikel is partnercontent. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van het Reformatorisch Dagblad.
Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer