Buitenland
Britse politie zoekt man met kruisboog die drie vrouwen doodde

In Engeland is de politie een klopjacht begonnen op een man die drie vrouwen heeft gedood met een kruisboog. De politie heeft een 26-jarige verdachte op het oog, die mogelijk nog gewapend is.

ANP
Ashley Close in Bushey, ten noorden van London. beeld AFP, Justin Tallis
Ashley Close in Bushey, ten noorden van London. beeld AFP, Justin Tallis

De hulpdiensten troffen dinsdagavond de drie vrouwen aan in een huis in Bushey, een stad net buiten Groot-Londen. De politie spreekt van een „gruwelijk incident” en vermoedt dat de slachtoffers, die kort na aankomst van de hulpdiensten overleden, familie van elkaar zijn. Ze waren 25, 28 en 61 jaar oud.

De verdachte, Kyle Clifford, komt uit Enfield, een andere randgemeente van Groot-Londen. Zijn mogelijke motief is niet bekend, maar het gaat volgens de politie om een „gerichte aanval”. Er wordt met gespecialiseerde teams gezocht in de buurt van Bushey en Noord-Londen.

De politie waarschuwt dat mensen Clifford niet moeten benaderen als ze hem zien, omdat hij gevaarlijk zou kunnen zijn. Waarschijnlijk heeft hij een kruisboog, maar de politie sluit niet uit dat het om een ander wapen gaat.

De nieuwe minister van Binnenlandse Zaken Yvette Cooper noemt de moorden op X „werkelijk shockerend”. „Mijn gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van de slachtoffers en naar de gemeenschap.” Ze zegt constant op de hoogte gehouden te worden van de klopjacht.

Afgelopen maart arresteerde de Britse politie ook al een man die in Londen twee mensen had aangevallen met een kruisboog. In 2021 probeerde een man met een kruisboog in te breken in Windsor Castle om koningin Elizabeth te vermoorden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer