PolitiekPodcast Op weg naar het Witte Huis
Paniek bij de Democraten, hoop gevestigd op positieve economische cijfers

„Na het verkiezingsdebat tussen Donald Trump en Joe Biden zijn de Democraten in paniek”, zegt Jan-Willem Kranendonk in de podcast Op weg naar het Witte Huis. „Als dit de president is waar we de verkiezingen mee ingaan, worden we weggeblazen.”

Redactie podcast
Voormalig president van de Verenigde Staten Donald Trump en huidig president Joe Biden. beeld RD
Voormalig president van de Verenigde Staten Donald Trump en huidig president Joe Biden. beeld RD

Jan-Willem: „Na dit debat gaat het niet over de inhoud daarvan. Wel is het beeld blijven hangen of Biden wel in staat is het ambt van president uit te oefenen. Hij oogde lusteloos, maar toen het thema abortus besproken werd, werd hij fel. Dat kwam mede door de opmerking van Trump dat de Democraten abortus promoten in de achtste of negende maand van de zwangerschap.

Het eerste verkiezingsdebat werd op verzoek van Biden al voor de conventies gehouden. Mogelijk hoopt hij dat hij later dit jaar goede economische cijfers kan presenteren. En dat dan de mensen denken; het is een wat aparte vogel, maar we hebben er wel baat bij dat hij president is. Als mensen voelen dat Biden beter is voor hun portemonnee, dan doet dat het goed in het stemhokje.”

In deze podcast bespreekt Jan-Willem het debat, de kandidaten, de thema’s die besproken werden en de reacties op het debat.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer