Buitenland
Hunter Biden beschuldigt Republikeinen bij verhoor van liegen

Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, houdt vol dat zijn vader niets misdaan heeft. Het onderzoek dat de Republikeinen hebben ingesteld is gebaseerd op een „valse aanname” en de beschuldigingen zijn „leugens”. De onderzoekers „handelen in zinspelingen, vertekening en sensatiezucht”, zo heeft hij volgens The New York Times (NYT) verklaard. De krant beschikt over een geschreven versie van die verklaring.

ANP

Hunter Biden legt achter gesloten deuren een verklaring af op het Capitool in Washington ten overstaan van Republikeinse leden van het Huis van Afgevaardigden. Die proberen al jaren hard te maken dat Joe Biden op een dubieuze manier betrokken was bij de zaken van zijn zoon Hunter. Hard bewijs hebben die pogingen nog niet opgeleverd.

In zijn openingstekst zegt Biden erbij te blijven dat zijn vader zich nooit met zijn werk bemoeid heeft. „U heeft geen bewijzen om de ongefundeerde en door MAGA gedreven samenzweringstheorieën te onderbouwen, omdat die er niet zijn”, aldus de verklaring. MAGA verwijst naar het motto van de Republikein Donald Trump, ‘Make America Great Again’.

„In plaats van dat u de feiten volgt die voor u op tafel zijn gelegd in bankafschriften, financiële documenten, correspondentie en andere getuigenverklaringen gaat u door met uw verwoede pogingen om de leugens die u, en zij die van u afhankelijk zijn, te blijven rondpompen”, zegt Biden volgens de NYT. „Ja, het zijn leugens.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer