Binnenland
Man (22) aangehouden voor explosie Amsterdam-Noord

In Purmerend is een 22-jarige man aangehouden die mogelijk iets te maken heeft met de explosie op de Terschellingstraat in Amsterdam-Noord, op dinsdagavond. Volgens de politie zit er mogelijk een ruzie in de ‘relatiesfeer’ achter.

ANP

Rond 00.50 uur kwamen er meldingen van een harde knal op de Terschellingstraat. Die bleek te zijn veroorzaakt door een ontploffing. Er raakte niemand gewond, wel was er schade aan de brievenbus. Eerder op de avond waren de bewoners van het pand al verbaal bedreigd.

Ook op zeker drie andere plaatsen in Amsterdam waren explosies, onder meer op de Mastbos in Noord, de Populierenweg in Oost en de Kelbergen in Zuidoost. Bij de twee eerste adressen was ook het woord ’war’ op de muur geschreven. Of daar een betekenis achter zit, kon de politie niet zeggen, en ook niet of er een verband is met de schietpartij waarbij afgelopen weekend rapper Bigidagoe omkwam. Volgens een politiewoordvoerder heeft de explosie op de Terschellingstraat vermoedelijk in ieder geval niks te maken met de andere drie explosies.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer