Binnenland
CIDI wil nieuwe naam voor een afdeling antisemitisme

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) wil een nieuwe naam voor hun afdeling die zich bezighoudt met antisemitisme, zei directeur Naomi Mestrum maandagochtend bij Goedemorgen Nederland. Binnen de organisatie van het CIDI zijn er twee pilaren: „Eentje richt zich op Israël, eentje op antisemitisme”, aldus Mestrum. Ze noemt het „vervelend” en „irritant” dat de organisatie steeds moet uitleggen dat het zich met beide zaken bezighoudt.

ANP

Als voorbeeld van die verwarring noemt Mestrum de reeks lezingen over de Holocaust en antisemitisme, die het CIDI organiseert met de Hogeschool Utrecht. Die reeks valt onder de pilaar antisemitisme, maar wordt door de naam van de organisatie ook gelinkt aan Israël. „Ik begrijp de discussie door onze naam en had eigenlijk vorig jaar al het idee om die twee pilaren steeds meer te gaan scheiden. En dat ook een andere naam waarschijnlijk goed is om die verwarring naar buiten toe te voorkomen.”

Het CIDI komt op voor het recht van Israël en een veilig bestaan van het Joodse volk. De afdeling antisemitisme houdt zich specifiek bezig met holocausteducatie en met de monitoring en bestrijding van antisemitisme, aldus Mestrum. Het CIDI is nog bezig met de nieuwe vormgeving, waaronder de naam, van de afdeling.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer