Buitenland
Raketaanval gemeld op steden Oekraïne, stroomuitval in Kyiv

Oekraïne meldt dat Rusland meerdere raketsalvo’s heeft afgevuurd op Kyiv en andere steden. Dat gebeurde tijdens de ochtendspits. In Kyiv waren explosies te horen en in delen van de hoofdstad viel de stroom uit.

ANP

In de vroege ochtend werd in het hele land al gewaarschuwd voor luchtaanvallen. Er viel zeker een dode in de zuidelijke stad Mykolajiv. De burgemeester zegt dat de aanval de daken beschadigde van zo’n twintig woningen.

De autoriteiten in Kyiv hebben melding gemaakt van zes gewonden in de stad. Ook zou brand zijn uitgebroken in een groot appartementencomplex.

De aanval viel samen met een bezoek van EU-buitenlandchef Josep Borrell aan Kyiv. Hij ging volgens een aanwezige journalist naar een schuilkelder in zijn hotel. Borrell deelde een foto op berichtendienst X. „Ik begin mijn ochtend in de schuilkelder nu het luchtalarm klinkt in Kyiv.”

De strijdkrachten van Oekraïne zeggen dat de Russische strijdkrachten drones en meerdere soorten raketten hebben gebruikt. „44 luchtdoelen zijn vernietigd: 29 raketten en vijftien aanvalsdrones”, meldt Commandant der Strijdkrachten Valeri Zaloezjny.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer