Buitenland
Autoriteiten zien anti-Frans motief na steekpartij station Parijs

De verdachte van een steekpartij op een treinstation in Parijs, had het volgens de autoriteiten vermoedelijk specifiek voorzien op Fransen. Dat komt volgens een aanklager naar voren uit uitspraken van de man en informatie die is aangetroffen op zijn telefoon.

ANP

De 32-jarige man komt oorspronkelijk uit Mali en zou zaterdag mensen hebben aangevallen op station Gare de Lyon. Bij de aanval zijn een hamer en een steekwapen gebruikt. Zeker drie personen raakten gewond. Uit psychiatrisch onderzoek komt volgens de aanklager niet naar voren dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar zou zijn.

De man had al jaren een verblijfsstatus in Italië en reisde volgens de autoriteiten op 1 februari naar Frankrijk. Onder zijn naam zou eerder ook al een TikTok-account zijn aangemaakt. Daar verschenen onder meer video’s waarop uiting werd gegeven aan anti-Franse gevoelens. Er werd verwezen naar de militaire activiteiten van Frankrijk in Mali, waar de Franse strijdkrachten aanvallen hebben uitgevoerd op jihadisten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer