Binnenland
Yeşilgöz vindt wangedrag boerenbetogers nooit goed te praten

„Mensen in gevaar brengen, de boel vernielen, wegen blokkeren en verkapte dreigementen van FDF, dat is nooit goed te praten of weg te wuiven”, zegt VVD-leider en demissionair justitieminister Dilan Yeşilgöz op X. Ze reageert daarmee op het gedrag van de boerenbetogers die snelwegen blokkeren en brand stichten. Maar ze lijkt ook te verwijzen naar BBB-leider Caroline van der Plas die verzuimde een insinuatie van Farmers Defence Force te veroordelen.

ANP

FDF-voorman Mark van den Oever zei in een filmpje eerder deze week dat NSC-Kamerlid Harm Holman en landbouwminister Piet Adema „in het centrum van de belangstelling” zullen staan tijdens de felle boerenprotesten. Veel politici horen daarin een verkapte bedreiging. Dat Van der Plas, wier partij een stevige boerenachterban heeft, dat niet veroordeelde toen ze ernaar werd gevraagd in een praatprogramma, kwam haar op veel kritiek van collega-politici te staan.

„Boeren zijn geholpen als hun zorgen serieus worden genomen”, zegt Yeşilgöz. Niemand is geholpen door vernielingen, blokkades en indirecte dreigementen. „Politie en justitie staan paraat”, voegt ze toe.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer