Binnenland
Derde slachtoffer explosie Rotterdam waarschijnlijk 33-jarige man

Het lichaam dat vrijdag onder het puin vandaan is gehaald bij het door een explosie getroffen gebouw aan de Schammenkamp in Rotterdam-Zuid, is nog niet geïdentificeerd. Maar volgens de politie wijst alles erop dat het lichaam van de 33-jarige man is die nog wordt vermist. Dat meldde de politie vrijdag op een persconferentie waar ook de gemeente en het Openbaar Ministerie aan deelnamen.

ANP

Het derde slachtoffer werd vrijdag om 05.30 uur gevonden. Bij daglicht deden forensisch rechercheurs nader onderzoek, geholpen door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Na de explosie, waar een felle brand op volgde, waren in totaal drie mensen vermist. Woensdag werd een eerste stoffelijk overschot van een 43-jarige man gevonden, donderdagavond werd een tweede lichaam van een 22-jarige man onder het puin vandaan gehaald.

De explosie en brand waren maandag. De ravage bij het complex was enorm. Locoburgemeester Robert Simons sprak van een inferno en betuigde namens de gemeente zijn medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers. „Ook voor de buurtbewoners was het een ramp. Een aantal van hen is dakloos geworden. Vanaf het begin is alles in het werk gesteld om iedereen weer een dak boven het hoofd te geven.” Dat laatste is volgens de locoburgemeester gelukt.

Simons zei op de eerste persconferentie over de explosie en de brand dat de forensische teams en alle andere hulpverleners 24 uur per dag hebben gewerkt en „de nasleep van deze ramp in goede banen hebben geleid”.

De rampplek was aanvankelijk te gevaarlijk om naar slachtoffers te zoeken. Familieleden besloten woensdag niettemin zelf tussen de brokstukken te zoeken naar hun geliefde. De politie liet dat toe om de situatie niet te laten escaleren. Volgens Dianne van Gammeren van de politie was de constructie van het getroffen pand niet stabiel. „Ook voor ons was dit een lastig dilemma. We moesten kiezen tussen het snel vinden van slachtoffers, de veiligheid van hulpverleners en tegelijkertijd het doen van goed onderzoek. We hebben de familieleden meegenomen in onze stappen. We begrijpen dat de familie in enorme onzekerheid zat en dat het veel emoties met zich meebracht.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer