Binnenland
Actiegroep tegen Lelystad Airport ‘ontzettend verrast en blij’

Actiegroep Red de Veluwe is „ontzettend verrast” en „heel blij” dat de Tweede Kamer dinsdag heeft uitgesproken dat Lelystad Airport definitief niet opengesteld moet worden voor commercieel vliegverkeer. „Het is nog afwachten wat het nieuwe kabinet met dit standpunt van de Kamer gaat doen, maar dat de Kamer zich nu heeft uitgesproken is hartstikke mooi nieuws”, aldus Jaap Kloosterziel van Red de Veluwe.

ANP

Red de Veluwe is in 2017 opgericht door inwoners van tien plaatsen op de Veluwe, die zich grote zorgen maken over de geluidshinder die eventueel vakantieverkeer naar en vanaf Lelystad Airport kan veroorzaken boven het grootste natuurgebied van Nederland. De stichting heeft zich steeds verzet tegen de opening en ook tegen voorgenomen laagvliegroutes, daarin gesteund door tal van gemeentebesturen in met name Gelderland, Overijssel en Utrecht.

NSC en BBB, die deel uitmaken van de formatieonderhandelingen, hebben zich geschaard achter de oproep van de Partij voor de Dieren om Lelystad niet te openen voor commercieel vliegverkeer. „We hopen wel dat de opening van Lelystad Airport nu geen wisselgeld op de formatietafel gaat worden, maar vooralsnog zijn we erg blij”, aldus Kloosterziel.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer