Binnenland
VVD-partijvoorzitter Wetzels: we hebben voor hetere vuren gestaan

VVD-partijvoorzitter Eric Wetzels heeft bij de opening van de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de VVD gezegd dat de partij een rumoerige tijd doormaakt, maar ook dat de VVD „voor hetere vuren heeft gestaan”. Zo’n 900 leden zijn zaterdag naar de ALV in Noordwijkerhout gekomen.

ANP

In de afgelopen weken zijn VVD-bewindslieden, Kamerleden en kaderleden het land ingegaan „om het gesprek aan te gaan met u en met onze achterban”, zei Wetzels. „Over waar wij voor staan en welke uitdagingen op ons afkomen. En dat is behoorlijk pittig, maar we hebben wel voor hetere vuren gestaan. Dus dat komen wij ook alweer door als liberale partij.”

Binnen de VVD is het al tijden onrustig na het zetelverlies bij de Kamerverkiezingen. Ook de keuze van VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz om een eventueel kabinet met PVV, NSC en BBB alleen te gedogen, ligt moeilijk. De partij is ook verdeeld over de spreidingswet voor de opvang van asielzoekers.

Om 13.00 uur gaat Yeşilgöz in een speech in op de vraag hoe de partij erin staat, zei Wetzels. Daarna is er voor leden ruimte om daarover te discussiëren. „Wij blijven werken aan een liberaler Nederland. We blijven die discussie met elkaar aangaan op een respectvolle manier”, zei Wetzels. „Daarom zitten we in de politiek en omdat we een mening hebben zijn we lid van de VVD. Sommigen uiten die mening iets vocaler dan anderen, maar we geven elkaar wel de ruimte.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer