Buitenland
Zuid-Koreaanse politica verlaat ziekenhuis na aanval met steen

De Zuid-Koreaanse parlementariër Bae Hyun-jin heeft het ziekenhuis verlaten nadat ze eerder was aangevallen met een steen, meldt persbureau Yonhap. President Yoon Suk-yeol omschrijft het geweld tegen zijn partijgenoot als terrorisme.

ANP

De aanval vond donderdag plaats op straat in Seoul. Een 15-jarige jongen sloeg met een steen meer dan vijftien keer op het hoofd van zijn slachtoffer, nadat hij had gevraagd of ze inderdaad parlementariër Bae was. De politica raakte niet levensbedreigend gewond. Ze werd bloedend naar het ziekenhuis gebracht en kreeg daar hechtingen.

De tiener werd direct opgepakt en is opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Volgens Yonhap heeft de jongen tegen de politie gezegd dat hij op de wachtlijst staat voor een opname in een gesloten inrichting in verband met depressie. Hij zou Bae toevallig zijn tegengekomen. De jongen vertelde verder uit gewoonte de steen mee te nemen.

Eerder deze maand werd een andere politicus in Zuid-Korea aangevallen. De belangrijkste oppositieleider, Lee Jae-myung, werd in zijn hals gestoken. Hij mocht na ruim een week het ziekenhuis verlaten. Het geweld tegen politici komt nu het land voorbereidingen treft voor de parlementsverkiezingen. Die worden op 10 april gehouden. De conservatieve regeringspartij hoopt voor het eerst sinds 2016 weer een parlementaire meerderheid te bemachtigen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer