Binnenland
OM eist 2 jaar cel en tbs voor doden jeugdhulpverleenster Emmen

Voor het doden van zijn begeleidster in jeugdzorginstelling Yorneo in Emmen is tegen de 17-jarige jongen twee jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Het Openbaar Ministerie vindt het bewezen dat hij de hulpverleenster doodde om een kluis te kunnen stelen. Gelet op de ernst van de zaak, de persoonlijkheid van de verdachte en hoge kans op herhaling vindt het OM dat de tiener als een volwassene moet worden bestraft.

ANP

Volgens het OM stak H. vorig jaar januari de 26-jarige medewerkster meermalen in haar hals. H. woonde in die periode in de opvanglocatie en was samen met de 20-jarige medeverdachte uit op de kluis van de instelling. K. staat later deze week terecht voor zijn betrokkenheid. H. lokte zijn begeleidster met een smoes naar zijn kamer. De vrouw werd vrijwel direct gestoken.

Badend in haar bloed zou het slachtoffer door K. tegen het hoofd zijn geschopt. Een meisje dat ook in de instelling woonde zag de geweldsexplosie. Ze werd vastgehouden door de verdachten, maar sloeg later alsnog bij een naastgelegen restaurant alarm. De beide tieners (toen 16 en 19 jaar oud) werden kort daarop aangehouden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer