Buitenland
Dodental loopt op na aardverschuiving China

Het dodental na een aardverschuiving in de Chinese provincie Yunnan is opgelopen naar 31, melden staatsmedia. De reddingswerkzaamheden gaan een dag na de aardverschuiving door.

ANP

De aardverschuiving in het zuidwesten van China vond maandag voor zonsopgang plaats. Deze trof achttien huishoudens in twee dorpjes aan de voet van een berg, in de buurt van de stad Zhaotong. Staatsmedia melden dat 47 mensen als vermist werden opgegeven. Drie van hen zijn in orde. Staatsmedia maakten eerder op dinsdag melding van 25 doden en negentien vermisten.

Meer dan negenhonderd mensen zijn volgens staatspersbureau Xinhua geëvacueerd. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Een deel van de geëvacueerden verblijft bij familie, anderen op een tijdelijke opvanglocatie. De autoriteiten hebben onder meer tenten, jassen en dekens naar het getroffen gebied gestuurd.

Xinhua bericht over een „race tegen de klok” om de vermisten te vinden. Het reddingswerk, dat ’s nachts doorging, wordt bemoeilijkt door hevige sneeuwval en de vrieskou. President Xi Jinping heeft een grootschalige reddingsoperatie bevolen. Meer dan duizend reddingswerkers en tientallen speurhonden zijn ter plaatse.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer