BuitenlandOorlog in Israël
Hamas toont video Israëlische gijzelaars

Hamas heeft zondag een video gepubliceerd waarop drie Israëlische gegijzelden te zien zijn die Hamas in de Gazastrook vasthoudt. Op de video roepen de gegijzelden op het offensief tegen Hamas te staken en hun vrijlating te bewerkstelligen.

Redactie buitenland
Demonstratie voor vrijlating van gijzelaars in Berlijn. beeld AFP
Demonstratie voor vrijlating van gijzelaars in Berlijn. beeld AFP

Op de ongedateerde video zijn de drie gegijzelden Noa Argamani, Yossi Sharabi en Itai Svirsky te zien. De video duurt 37 seconden en eindigt met het onderschrift: „Morgen zullen we jullie informeren over hun lot.”

Hamas zei eerder op zondag dat het contact met sommige gegijzelden was verbroken tijdens de beschietingen van de Israëlische strijdkrachten op Gaza. Volgens Hamas zijn zij daarbij mogelijk omgekomen. Aan het begin van de oorlog dreigde Hamas gijzelaars te executeren als vergelding voor de Israëlische aanvallen.

Israël is bezig met het voorbereiden van een militaire missie om ook de laatste grensovergang van de Gazastrook in handen te krijgen, schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal (WSJ). Volgens de WSJ wil de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de controle overnemen over het hele grensgebied tussen Gaza en Egypte en dus ook de belangrijke grensovergang Rafah, die daar ligt.

Twee Israëlische burgers zijn zondag omgekomen door een antitankraket die werd afgevuurd uit Libanon, meldden lokale hulpdiensten. Een man van in de veertig overleed meteen en een vrouw van 70 jaar bezweek later aan haar verwondingen. De raket trof een huis in het dorpje Kfar Yuval, op enkele honderden meters van de grens met Libanon.

Israëlische strijdkrachten hebben zondag vijf Palestijnen gedood bij incidenten op de Westelijke Jordaanoever, aldus bronnen aan beide zijden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer