Binnenland
Winter tot nu toe zacht en veel natter dan normaal

De winter is tot nu toe een stuk natter dan normaal. Volgens Weeronline is in de eerste helft van de winter al bijna net zoveel regen gevallen als normaal in de hele winter. Het was daarnaast vrij zacht, maar de zon scheen een stuk minder dan gebruikelijk.

ANP

De neerslagsom voor de eerste helft van de winter kwam gemiddeld over het land uit op ongeveer 180 millimeter, tegen 106 normaal. Weeronline meldt dat normaal over de hele winter, gemeten van 1 december tot en met 29 februari, gemiddeld over het land 219 millimeter valt. In januari is op een aantal plaatsen al 75 tot 90 millimeter gevallen, terwijl normaal in de hele maand januari gemiddeld 72 millimeter valt. De meeste regen is deze maand voor het midden, westen en zuiden. Door de vele regen ontstonden ook op meerdere plekken in het land problemen door hoogwater.

Ondanks twee koudere periodes was het vooral zacht in de eerste helft van de meteorologische winter. Vooral ’s nachts was het relatief warm met temperaturen boven de 5 graden. Overdag was het op de meeste dagen een graad of 10. De gemiddelde temperatuur sinds 1 december is uitgekomen op 5,7 graden, tegenover 4,1 graden normaal.

De zon scheen tot nu toe niet veel. Volgens het weerbureau was de eerste helft van de winter somber met 62 zonuren tegen 86 normaal.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer