Economie
Pensioenbelegger APG steekt half miljard in Indonesische tolwegen

Pensioenbelegger APG gaat samen met staatsbedrijven uit Abu Dhabi en Indonesië investeren in twee tolwegen op het Indonesische eiland Java. Gezamenlijk gaat het om een voorlopige investering van 1 miljard dollar, waarvan APG de helft voor zijn rekening neemt.

ANP

APG, dat onder meer de pensioenen belegt voor ambtenarenpensioenfonds ABP, heeft al de nodige ervaring met investeringen in Spaanse en Franse tolwegen. De aanleg van de Indonesische tolwegen zal naar verwachting tussen de vijf en tien jaar in beslag nemen. APG verwacht daarom dat de investering een stabiel en langdurig rendement gaat opleveren. Circa 90 procent van de investering komt ten goede aan de pensioenfondsen van het ABP.

De Nederlandse pensioenbelegger werkt voor de gelegenheid samen met de Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) en de Indonesia Investment Authority (INA). ADIA is de beleggingsinstelling die investeringen doet namens de regering van Abu Dhabi. INA is het staatsinvesteringsfonds van Indonesië.

Het gaat om de trajecten Kanci-Pejagan en Pejagan-Pemalang. Op de meeste autosnelwegen wordt in Indonesië tol geheven. Met de aanleg van de tolwegen moeten de reistijden tussen grote stedelijke centra verkort worden en de toegang tot belangrijke industriële knooppunten en havens worden vergroot.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer