Binnenland
Verzekeraars maken schadebedrag jaarwisseling bekend

Het Verbond van Verzekeraars komt dinsdag naar buiten met een schatting van het totale schadebedrag van particulieren tijdens de jaarwisseling. Bij de vorige jaarwisseling claimden particulieren zeker 10 miljoen euro schade bij verzekeraars. Het ging bijvoorbeeld om schade aan huizen, scooters of auto’s door knalvuurwerk of brand als gevolg van vuurwerk.

ANP

Bewindslieden Dilan Yeşilgöz en Vivianne Heijnen concludeerden vorige week in een Kamerbrief dat de jaarwisseling dit jaar minder incidenten kende en op veel plaatsen overzichtelijk is verlopen. Wel zorgden excessen „met zware explosies van geweld, verstoringen van de openbare orde en wanordelijkheden met vaak illegaal vuurwerk voor gewonden en schade in het land”. Zo zijn in Groningen meerdere woningen beschadigd geraakt door een explosie waarbij veel ruiten sneuvelden.

Ondanks een vuurwerkverbod gingen in Schiedam auto’s, scooters en een motor in vlammen op. In andere plaatsen met een vuurwerkverbod werd ook volop geknald.

Het bedrag dat de verzekeringsbranche meldt, is zonder medische kosten. Dit jaar werden op de spoedeisende hulp en huisartsenposten meer dan 1200 vuurwerkslachtoffers behandeld, 3 procent minder dan vorig jaar. Zeker 156 mensen liepen oogletsel op door vuurwerk tijdens de jaarwisseling, het hoogste aantal in vier jaar tijd.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer