Buitenland
Bureau: verzekerde schade aardbeving Japan loopt in de miljarden

De verzekerde schade als gevolg van de recente aardbeving in Japan kan oplopen tot 6,4 miljard dollar. Dat schat het Amerikaanse Karen Clark & Co (KCC), een bureau dat is gespecialiseerd in becijferingen en inschattingen rond dit soort rampen.

ANP

Volgens de firma is de schade aan woningen goed voor ruim twee derde van het totaal. Veel gebouwen met andere functies, bijvoorbeeld fabrieken en winkelcentra, zijn in de getroffen steden namelijk aardbevingsbestendiger aangelegd. Veelal hebben die gebouwen een stalen constructie, waardoor ze minder snel kunnen instorten.

De aardbeving van maandag had een kracht van 7,6 en werd gevolgd door talrijke naschokken. In verschillende steden aan de westkust stortten veel huizen in of werden door brand verwoest. De volledige omvang van de vernietiging is nog niet vastgesteld.

Het dodental loopt volgens de laatste berichten op richting de honderd. Ook zijn er nog veel vermisten en gewonden. Het werk van de duizenden reddingswerkers wordt bemoeilijkt door naschokken, aardverschuivingen en beschadigde wegen. Zij zijn er nog niet in geslaagd honderden mensen in de zwaarst getroffen provincie Ishikawa te bereiken.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer