Buitenland
Ministerie roept Duitsers op om Libanon te verlaten

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken roept Duitsers in Libanon op om het land te verlaten. „Een escalatie aan de grens tussen Israël en Libanon kan niet uitgesloten worden”, schrijft het ministerie op X. Daarom worden alle Duitsers opgeroepen om zich te registreren en „zo snel mogelijk te vertrekken”.

ANP

Het advies volgt op een overleg van een crisisteam van de federale regering. De spanningen in het gebied liepen al sinds het begin van de oorlog tussen Israël en Hamas, begin oktober, op. Israël viel in het grensgebied doelen aan van onder meer de beweging Hezbollah.

De situatie is gevaarlijker geworden met de dood van het Hamaskopstuk Saleh al Arouri, zegt de Duitse overheid. Die kwam dinsdag om het leven bij een aanval op de Libanese hoofdstad Beiroet. Israël heeft betrokkenheid bij zijn dood vooralsnog bevestigd noch ontkend. De leider van de inlichtingendienst Mossad David Barnea heeft wel op betrokkenheid gezinspeeld.

Nederland adviseert landgenoten in zijn reisadvies voor Libanon het land te verlaten als dat veilig kan. Het reisadvies staat op code rood, wat betekent dat dringend wordt geadviseerd niet naar Libanon te reizen. Nederlanders die al in Libanon zijn, moeten zo snel mogelijk vertrekken. Dit advies geldt al enige tijd, laat een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken weten. Er zijn nog geen plannen om mensen terug te halen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer