Binnenland
Camera’s in Woudenberg om mogelijk geweld rond jaarwisseling

Burgemeester Magda Jansen van Woudenberg heeft besloten om zondag en maandag camera’s te plaatsen op het Poortplein in haar gemeente. Woudenberg kreeg de afgelopen dagen signalen binnen over mogelijke verstoringen van de openbare orde tijdens de jaarwisseling, aldus een woordvoerder. Jansen betreurt de inzet van cameratoezicht zeer, zegt zij.

ANP

In Woudenberg hingen vorig jaar ook camera’s om geweld tijdens de jaarwisseling tegen te gaan. Toen ging het goed, maar de jaren daarvoor waren er hevige rellen in de Utrechtse plaats. Twee jaar geleden bekogelden jongeren de politie en beveiligers met zwaar vuurwerk. Een inwoner die een aangestoken brandje wilde beëindigen werd zwaar mishandeld. De mobiele eenheid moest ingrijpen. Ook het jaar daarvoor gooiden jongeren met zwaar vuurwerk en werden er vernielingen aangericht in het winkelcentrum.

De gemeente organiseert een tentfeest voor inwoners naast het Poortplein. Er zijn signalen dat daar jongeren zullen komen die met elkaar op de vuist willen gaan. „Het veroorzaken van onrust op welke manier dan ook wordt niet geaccepteerd”, aldus burgemeester Jansen. Camerabewaking zorgt er volgens de gemeente voor dat de politie snel kan inspelen op overlast en incidenten en dat mogelijke daders sneller opgespoord kunnen worden. De gemeente roept omwonenden op om de politie te bellen als ze overlast ervaren of iets verdachts zien tijdens de jaarwisseling.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer